Головна Новини Агро 2021 Національний день картоплі 2021: у Мінагрополітики мають дуже амбітні настрої
commentss НОВИНИ Всі новини

Національний день картоплі 2021: у Мінагрополітики мають дуже амбітні настрої

Міністр агрополітики України Роман Лещенко заявив про готовність України стати лідером з імпортозаміщення картоплі

27 серпня 2021, 14:23
Поділіться публікацією:

Національний день картоплі 2021: у Мінагрополітики мають дуже амбітні настрої

Картопляний блокчейн - 2021, фото: прес-служба Мінагрополітики

На Херсонщині проходить Всеукраїнський день картоплі "Картопляний блокчейн-2021". На заході присутні не тільки представники підприємств різних ланок картоплярства, а й особисто міністр агрополітики та продовольства України Роман Лещенко. Про це повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Наша держава має взяти чітке лідерство в питанні виробництва картоплі. 4-те місце у світі – це не наш максимум, бо ми знаємо, що можемо більше. І той факт, що наші сусіди через різні механізми по імпорту намагаються завоювати наш ринок тільки посилює наше розуміння, що нам треба рухатися швидше. І ми рухаємося", — заявив на зборах сільгоспвиробників Роман Лещенко.

 Міністр також анонсував, що найближчим часом до Уряду буде подано проект постанови Уряду “Про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для державної підтримки виробників картоплі”.  Після його затвердження товаровиробники зможуть отримати безповоротну компенсацію, у розмірі до 50%, на будівництво картоплесховищ, а також цехів для первинної переробки картоплі.

Це дозволить не тільки підтримати сільгозпвиробників, а й забезпечити швидку та сталу стабілізацію цін на один із основних продуктів борщового набору.

Нагадаємо, що в Україні подешевшали сезонні овочі та фрукти. Так, кілограм картоплі роздрібний покупець може придбати по ціні в середньому від трьох до п’яти гривень за кілограм. Значно збавила в ціні і морква, кілограм якої можна купити за ціною картоплі.  

Раніше "Коментарі" також повідомляли, де за даними Державної служби статистики найвищі ціни на продукти в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини