Головна Новини Агро 2021 В Україні розпочали збирання ранніх зернових. Названі лідери з врожайністі та обмолоту
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні розпочали збирання ранніх зернових. Названі лідери з врожайністі та обмолоту

Поки що перші результати за врожайністю пшениці перевищують 40 центнерів з гектара

16 липня 2021, 15:57
Поділіться публікацією:

Українські аграрії прозвітували про перші результати збирання ранніх зернових та зернобобових культур. Збір проведено на площі 1,3 млн гектарів (це склало 9% до прогнозу) при врожайності 41,6 центнера з гектара, намолочено ж понад 5,5 млн тонн, причому 4,1 млн тонн зерна нового врожаю зібрали за минулий тиждень. Про це повідомляють на сайті Міністерства аграрної політики та продовольства України. 

В Україні розпочали збирання ранніх зернових. Названі лідери з врожайністі та обмолоту

Збір врожаю на 15 липня 2021 року, дані Мінагрополітики

Зокрема,  по даних на 15 липня в Україні обмолочено озимого ячменю на площі в 685 тис. га (28% до прогнозу) при врожайності 42,9 ц/га, намолочено 2,9 млн тонн.  Озимої пшениці обмолочено 611 тис. га (9%) при врожайності 41,1 ц/га, намолочено 2,5 млн тонн. Гороху обмолочено 32,4 тис. га (14%) при врожайності 22,8 ц/га, намолочено 73,8 тис. тонн. 

Загалом лідерами по обмолоту та за результатами минулого тижня сільгосптоваровиробники Херсонщини, які зібрали 53% площ зернових та зернобобових культур при врожайності 41,4 ц/га, та намолотили 1,7 млн тонн зерна. До  свого першого намолоченого мільйона зерна наблизилися і аграрії Миколаївщини (883 тис. тонн).

Вищу за 50 ц/га середню по області урожайність зернових і зернобобових культур на початку збирання (від 0 до 2% від загальної площі) мають господарства Вінницької, Волинської, Івано-Франківської, Львівської, Рівненської, Тернопільської, Хмельницької та Черкаської областей. Причому, найкращі показники демонструють аграрії Львівщини — 63,2 ц/га, Волинської — 58,0 ц/га та Вінницької — 57,3 ц/га. А  значно менша врожайність (майже вдвічі у порівнянні з лідерами) поки що у Донецькій — 32,1 ц/га і Запорізькій областях — 34,1 ц/га. Загалом, як видно з малюнку до статті, західноукраїнські області отримали поки що значно більшу врожайність зернових і зернобобових культур, ніж південно-східні регіони країни.

В 2020 році в Україні зібрали 65,4 млн тонн зернових та зернобобових культур.

А ось у Австралії місцевим аграріям допомогає збирати врожай штучний інтелект. Вісім ягідних ферм першими випробували в своєму господарстві можливості цієї унікальної технології.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини