Головна Новини Агро 2021 «Земельна реформа» на порталі "Дія": кому буде корисна інформація з нового розділу
commentss НОВИНИ Всі новини

«Земельна реформа» на порталі "Дія": кому буде корисна інформація з нового розділу

Запрацював розділ «Земельна реформа» на порталі "Дія"

6 грудня 2021, 14:33
Поділіться публікацією:

На порталі "Дія. Бізнес" відкрили новий розділ для аграріїв "Земельна реформа". Інформація в розділі буде корисною для землевласників, орендарів земельних ділянок та тих, хто хоче придбати землю. Про це повідомляють в прес-службі Міністерства цифрової трансформації.

«Земельна реформа» на порталі "Дія": кому буде корисна інформація з нового розділу

На порталі Дія можна знайти відповіді щодо ринку землі, фото з відкритих джерел

Відповідно до нового законодавства землю можна купити, продати, обміняти, передати нащадкам, віддати під заставу для отримання кредиту. З 2024 року ці операції зможуть здійснювати підприємства та компанії, що зареєстровані в Україні. Законодавство забороняє продавати землю іноземцям.

В Україні прозорий ринок землі, доступні державні реєстри про земельні ділянки. Таким чином цифровізація сприяє униканню корупційних ризиків, протидіє рейдерському захопленню.

Власник землі в розділі може ознайомитися з інформацією щодо того, кому можна продавати землю, за якою ціною та які потрібні документи для цього правочину, як продавати частину землі та інші. Повідомляється, що до 1 січня 2030 року ціна земельної ділянки не може бути меншою від нормативної грошової оцінки.

Крім того, українці зможуть дізнатися, як отримати кадастровий номер, хто може засвідчити договір купівлі-продажу та скільки податків треба буде сплатити. Отже, власник землі має сплатити до казни податок із доходів фізичних осіб у розмірі 5% від оцінки землі та військовий збір — 1,5% від оцінки.

Також на порталі покупці землі зможуть дізнатися, які вимоги висуваються до них, скільки землі вони можуть придбати. Законодавство передбачає, що фізичні особи мають право купити не більше за 100 га. З 2024 року фізичні особи зможуть придбати вже до 10 тисяч га.

Крім того, тут є відповіді на питання про зміну цільового призначення землі, які потрібно документи, як фермери зможуть викупити землю та за яких умов.

Орендарі дізнаються в розділі "Земельна реформа", чи припиняється дія договору оренди після продажу землі третій особі й потрібно переоформлювати документи на оренду, якщо землю купив інший власник, чи ні. Крім того, в цьому розділі є відповіді на найчастіші запитання від громадян.

Так, в розділі вказано, що відповідно до закону, землевласник повинен за два місяці до продажу земельної ділянки зробити реєстрацію наміру продажу в Державному реєстрі речових прав.

Як повідомляв портал "Коментарі", запроваджено новий податок на землю.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини