Головна Новини Агро 2022 В Україні подешевшає гречка: у Мінагрополітики назвали нову ціну
commentss НОВИНИ Всі новини

В Україні подешевшає гречка: у Мінагрополітики назвали нову ціну

Ціни на гречану крупу в Україні незабаром можуть впасти до 60-70 грн за кілограм

18 жовтня 2022, 11:25 comments2233
Поділіться публікацією:

Ціни на гречану крупу в Україні незабаром можуть опуститись до 60-70 грн за кілограм. Незабаром на полицях супермаркетів з'явиться новий урожай. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву, яку зробив директор Департаменту аграрного розвитку Мінагрополітики Ігор Віштак.

В Україні подешевшає гречка: у Мінагрополітики назвали нову ціну

Гречка. Фото: з відкритих джерел

Чиновник зазначив, що на переробні підприємства почала надходити гречка, вирощена цьогорічними аграріями. Вже зараз є підстави говорити, що зовсім скоро ціни на 100 гривень і більше за кілограм може не бути. Натомість ціна може знизитися до 60-70 грн за кілограм.

За словами Ігоря Виштака, найбільше гречки намолотили аграрії на Сумщині – 15,5 тис. тонн. Аграріям Сумщини вдалося здійснити справжній подвиг з огляду на той факт, що це прикордонна область та постійно є ризик обстрілів та руйнувань критичної інфраструктури.

На другому місці зі збирання гречки Житомирська область. На третьому – Хмельницька область. Кожен із регіонів намолотив по 15,2 тис. тонн гречки.

Загалом в Україні гречки на сьогодні зібрали понад 120 тис. тонн. Очікується його цього сезону понад 150 тис. тонн, повідомив Ігор Віштак.

Варто зазначити, що, за інформацією Держстату, у вересні гречана крупа впала в ціні на 6,5% до 89,8 гривень за кг.

Читайте також на порталі "Коментарі" — в Інституті вивчення війни назвали головну мету російських атак іранськими дронами по Україні.

Також видання "Коментарі" повідомляло — як покарати Іран та перебити постачання озброєння до РФ – що варто зробити Заходу та Україні. Експерти розібралися у ситуації.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини