Головна Новини Агро 2022 Яким країнам загрожує голод через перебої з постачанням агропродукції з України
commentss НОВИНИ Всі новини

Яким країнам загрожує голод через перебої з постачанням агропродукції з України

Окрім експорту зернових, Україна є першим постачальником соняшникової олії, значним постачальником сої, м'яса птиці, меду та молочної продукції.

31 березня 2022, 10:40
Поділіться публікацією:

Через відсутність експорту з України у низці країн може виникнути голод. Як передає видання "Коментарі", про це розповів заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький в ефірі інформаційного телемарафону.

Яким країнам загрожує голод через перебої з постачанням агропродукції з України

Зерно. Фото: REUTERS

Заступник міністра зазначив, що останні роки Україна перебувала у п'ятірці постачальників зернових. І через перебої з постачанням у багатьох країнах можуть виникнути проблеми із забезпеченням пшеницею, ячменем та кукурудзою. Також Україна сьогодні займає першу позицію щодо постачання соняшникової олії. Наша країна формує 55% експорту олії. Жодна країна світу не експортує таку кількість цього продукту. Також Київ сьогодні забезпечує багато країн соєю, м'ясом птиці, медом та молочною продукцією.

Тарас Висоцький додав, що найбільше можуть постраждати від перебоїв із поставками в Україні Близький Схід, зокрема Північна Африка, той самий Єгипет. Без української продукції можуть залишитися країни Південно-Східної Азії, зокрема Індонезія, Корея, Китай.

За словами заступника міністра, вся проблема полягає в тому, що через російську агресію українські порти заблоковані. Україна не може експортувати не лише зернові. Немає можливості доставляти до інших країн м'ясну продукцію.

На думку Висоцького, якщо ситуація буде продовжуватися і надалі, то це може призвести до суттєвого дефіциту і справжнісінького голоду у відповідних країнах.

Читайте також на порталі "Коментарі" – глава української делегації на переговорах Давид Арахамія заінтригував: які з країн погодились стати гарантами безпеки для України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини