Головна Новини Агро 2022 Земельне питання під час війни: в яких областях найдорожча земля
commentss НОВИНИ Всі новини

Земельне питання під час війни: в яких областях найдорожча земля

В Мінагрополітики розповіли, скільки землі продано й здано в оренду в 2022 році

9 червня 2022, 14:35
Поділіться публікацією:

За п'ять місяців з початку 2022 року відбулося 643 аукціони з оренди та продажу земельних ділянок на суму в 124 мільйони гривень. Про це повідомляють у Міністерстві аграрної політики.

Земельне питання під час війни: в яких областях найдорожча земля

Фото ілюстративне / Pixabay

З відкриття ринку землі в системі "Prozorro.Продажі" проведено 5 232 аукціони з продажу та оренди. Вартість проданої та переданої в тимчасове користування землі за цей період становить більше 1,5 мільярда гривень, а за площею було реалізовано 276 тисяч гектарів земельних лотів.

Експерти зазначають, що ціна на торгах виросла на 204%. В той же час продано 1912 ділянок (загальна площа 3,6 тис. га, вартість 1 405 млн грн), здано в оренду 3320 (загальна площа лотів — 24 тисячі гектарів, вартість оцінюється в 123 млн гривень).

Найдорожча земля для оренди в Одеській, Львівській, Кіровоградській, Хмельницькій, Дніпропетровській областях. Організатори аукціонів ставлять стартову ціну від 8 тисяч до 19 тисяч грн за один гектар.

При купівлі ділянок найбільші ціни ставлять продавці землі в Львівській, Київській, Закарпатській, Одеській, Волинській областях.

Сезон посівної завершено з показниками в 75% засіяних земель від обсягів полів минулого року. Фермери засіяли менше озимини та ярих зернових культур, але більше ріпаку.

Як писав портал "Коментарі", з якими проблемами стикнулися аграрії в Україні під час війни. Для територій, що перебували під тимчасовою окупацією, додатковими труднощами є розмінування полів, часткове руйнування (або крадіжка) техніки, зруйновані від обстрілу підсобні приміщення. Фермери стикнулися із проблемами експорту минулорічного врожаю та нестачею обігових коштів.

Також ми писали, що генеральний директор асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ) Роман Сластьон розповів, в якому стані перебуває аграрна галузь, та які можуть бути подальші проблеми.

Земельне питання під час війни: в яких областях найдорожча земля - фото 2



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини